Over De Leidsche Hoeven

Bij ons staan mensen met een beperking -jong en oud- centraal. Ons dagactiviteitencentrum wil deze mensen zoveel mogelijk zinvolle dagbesteding bieden met respect voor elkaar en de natuur. Op de Leidsche Hoeven creëren we een veilige en fijne plek om zinvolle dagbesteding te bieden.

De deelnemers komen maximaal 36 uur in de week naar De Leidsche Hoeven. Tussendoor zijn er koffie- en theepauzes en lunchpauzes.
Afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen krijgt de cliënt activiteiten aangeboden die aansluiten bij zijn/ haar hulpvraag en interesse.
Naast reguliere dagbesteding is ook vakantieopvang mogelijk tijdens de schoolvakanties voor cliënten die het speciaal onderwijs bezoeken en die binnen de doelgroep van het DAC passen.

Er zijn zes activiteitengroepen. De Bakkerij, de Werkplaats, het Atelier, de Vlinderhof, de Zuivelafdeling en de Boerderij/Moestuin.

  • In de Bakkerij worden diverse producten gemaakt, voor de verkoop in de hoevewinkel. Vooral de veelvuldig gebakken appeltaart is bekend in de omgeving;
  • In de Werkplaats wordt er door de cliënten vooral houtproducten gemaakt voor de verkoop. In deze groep is structuur en rust belangrijk voor alle cliënten;
  • Op het Atelier maken we creatieve producten voor de landwinkel en doen we arbeidsmatigwerk;
  • In de Vlinderhof komen deelnemers die nog wel graag meewerken, maar die vanwege leeftijd of andere hulpvragen niet meer het drukke programma aankunnen van de overige groepen.
  • Sinds het voorjaar van 2021 is de zuivelmakerij HoevenZuivel gestart. Cliënten helpen mee om met melk van Heerlijkheid Marienwaardt, voor diverse opdrachtgevers dagverse zuivelproducten te bereiden.
  • De Zorgboerderij/Moestuin en buitenwerkzaamheden: onder begeleiding gaan cliënten aan de slag in de stal en in de buitenlucht. Dieren worden gevoerd en het gras, de Natuurspeeltuin en het natuurgebied worden onderhouden. In de Moestuin worden diverse soorten groenten verbouwd, ook vergeten soorten, zoals groenlof, kardoen, pastinaak en roodlof. Deze groenten worden geserveerd in het restaurant en verkocht in de HoevenWinkel.

Daarnaast zijn er ook allerlei werkzaamheden in de stal, de hoevewinkel en het restaurant.

Naast het dagelijkse werk wat moet gebeuren, is er ook ruimte voor vormings- en ontspanningsactiviteiten. Dit passen we zoveel mogelijk aan op de activiteitenplannen van de cliënten. Eer is ook een groep cliënten die met ondersteuning van een extern begeleider werken in een bedrijf, een boerderij of een winkel. Dit noemen we begeleid werken.

Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de website van de Leidsche Hoeven. Hier staan bijvoorbeeld ook vacatures voor vrijwilligers op de Leidsche Hoeven.

Contactgegevens
Oude Hoevenseweg 8A
4196 RK Tricht
T: (0345) 76 36 72