Het werk bij Siloah verrijkt mijn leven. Ik ben aan Siloah verbonden sinds mijn afstuderen. Je bent er ontzettend mee verweven.

Ariena Rijneveld werkt als vrijwilligerscoördinator en begeleider op de woonlocaties De Rietfluit en Gerdina’s Hof in Geldermalsen.

Even kennismaken

Ik ben Ariena Rijneveld, ik ben begeleidster op onze locaties in Geldermalsen. Ik werk met name op woonlocatie De Rietfluit en ook af en toe op woonlocatie Gerdina’s Hof. Daarnaast ben ik coördinator van de vrijwilligers op deze locaties. Woonlocatie De Rietfluit is een gezellig huis, midden in een woonwijk. Op deze locatie wonen acht cliënten. Ook hebben we geregeld een logé. Op woonlocatie Gerdina’s Hof hebben we twee groepen met zeven cliënten. De groepen zijn heel divers: de bewoners zijn heel zelfstandig tot hulpbehoevend.

In 1993 haalde ik mijn diploma Sociaal Agogisch Werk en ben ik gaan werken bij Siloah. Ik ben toen meteen in oktober gestart, op de toenmalige nieuwbouwlocatie De Akker in Bodegraven. Daarna ben ik bij de toenmalige woonlocatie De Ark in Werkendam gaan werken. Ik ben er ooit een jaartje tussenuit geweest, maar ik heb het werk toen al snel weer opgepakt.

Als vrijwilligerscoördinator onderhoud ik de lijntjes met de vrijwilligers en de groepen en coördineer ik de vrijwilligerstaken. Als groepen op de locaties in Geldermalsen een vrijwilliger nodig hebben, kunnen ze bij mij terecht. We hebben bij Siloah verschillende soorten vrijwilligers: gastgezinnen, wandelvrijwilligers, fietsmaatjes, en vrijwilligers die met onze bewoners gaan zwemmen of hen van en naar de kerk brengen.

Wat vind je zo leuk aan je werk? 

Ik neem graag de tijd voor onze cliënten. Je ziet al snel wat een cliënt nodig heeft en je kunt ervoor zorgen dat een cliënt zijn of haar verhaal kwijt kan. Daarnaast houd ik erg van plannen en organiseren. Tussendoor doe je de was, er belt iemand om het haar van een van de bewoners te doen, dan heeft een andere bewoner een zalfje nodig, kortom: het werk is heel gevarieerd. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om meerdere dingen tegelijk te doen. Je bent nuttig bezig en je kunt voorzien in een behoefte.  

Ik vind het mooi dat bewoners zo ontvankelijk zijn. Ze zijn voor hele kleine dingen heel dankbaar en blij. Als je een bewoner een tijdje niet gezien hebt, vliegt hij je om de hals. Ze geven ontzettend veel liefde en waardering, ze zien alles en voelen veel aan. Je bent eigenlijk een soort moederfiguur. 

In het weekend gaan we samen naar de kerk en praten we met elkaar over de dienst. Ook bidden en zingen we met elkaar. Dat zorgt voor verbinding.  

Ik kan me een leven zonder het werk bij Siloah haast niet voorstellen. Ik ben aan Siloah verbonden sinds mijn afstuderen. Ik ben er ontzettend mee verweven. 

Enthousiast geworden?

Ben je na het lezen van dit verhaal net zo enthousiast geworden als Ariena? Zou je ook graag vrijwilliger willen worden bij Siloah? Neem dan contact met ons op via werving@sirjon.nl. Je bent van harte welkom!