U bent hier:

Woonlocatie Tharah

Woonlocatie Voorthuizen en Woonlocatie het Schild zijn in april 2015 verhuisd naar de 3e verdieping van Woonzorgcentrum Elim in Barneveld. Woonlocatie Voorthuizen en Woonlocatie Het Schild hebben tijdelijk de naam Siloah Wonen Barneveld gehad. De nieuwe naam is inmiddels bekend gemaakt bij de officiële opening van de nieuwe locatie: Tharah. 

De nieuwe woonlocatie aan de Vliegersvelderlaan ligt in een groene en rustig gelegen woonwijk, op loopafstand van de kerk, de winkels en de banken. De landelijke omgeving maakt het wonen en leven in dit Veluwse dorp aangenaam.

De cliënten van woonlocatie Tharah wonen in vier groepen met aansprekende namen. Iedere woongroep heeft een eigen woonkamer/eetkeuken. De indeling in groepen versterkt het persoonlijke en kleinschalige gevoel. Cliënten met een vergelijkbare zorgbehoefte wonen in één groep. Op dit moment worden nog een aantal appartementen door 2 bewoners gebruikt, maar het is de bedoeling dat binnenkort alle cliënten een volledig eigen appartement ter beschikking hebben. In dit ruime appartement heeft de bewoner een eigen hal/keukentje, een woonkamer, een slaapkamer en een zelfstandige sanitaire ruimte.

Overdag gaan de meeste cliënten naar hun werk: een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorziening in de directe omgeving. De oudere bewoners blijven soms ook een dag(deel) in de voorziening.

Elke bewoner heeft zijn vaste taken: aardappels schillen, tafel afruimen, wasmanden ophalen, prullenbak leegmaken, koffiezetten, etc. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor hobby’s en activiteiten. Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken. In de gezellige binnentuin van de woonlocatie kunnen de bewoners zich ontspannen. Ze genieten van de schommels of de hangmat, helpen bij het tuinonderhoud, rusten uit op het terras of voeren de kippen en konijnen.

Een aantal zanglustige bewoners van de woonlocatie vormen samen het Schildkoor. Hoogtepunt zijn de tweejaarlijkse uitvoeringen in de omgeving. Het Schildkoor heeft zelfs al 2 cd’s op haar naam staan.