U bent hier:

Woonlocatie Tharah

Woonlocatie Voorthuizen en Woonlocatie het Schild zijn in april 2015 verhuisd naar de 3e verdieping van Woonzorgcentrum Elim in Barneveld. Inmiddels is de nieuwe naam : Woonlocatie Tharah.

De nieuwe woonlocatie aan de Vliegersvelderlaan ligt in een groene en rustig gelegen woonwijk, op loopafstand van de kerk, de winkels en de banken. De landelijke omgeving maakt het wonen en leven in dit Veluwse dorp plezierig.

De cliënten van Tharah wonen in vier groepen met aansprekende namen, nl : De Beuk, de Eik, de Ceder en de Palm.

Iedere woongroep heeft een eigen woonkamer/eetkeuken. De indeling in groepen versterkt het persoonlijke en kleinschalige gevoel. Cliënten met een vergelijkbare zorgbehoeften wonen in een groep. Iedere bewoner heeft een eigen appartement ter beschikking. In dit ruime appartement heeft de bewoner een eigen hal, keukentje, woonkamer, slaapkamer en een sanitaire ruimte.

Overdag gaan de meeste cliënten naar hun werk : een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorziening in de directe omgeving. De oudere bewoners blijven soms ook een dag(deel) in de voorziening.

Elke bewoner heeft vaste taken: tafel afruimen, vuilnis wegbrengen, prullenbakken legen, koffie zetten, helpen bij de maaltijden en bak activiteiten. Bij deze activiteiten zijn ook vele vrijwilligers betrokken. En natuurlijke hebben de bewoners ook nog genoeg tijd over voor hun eigen hobby’s.

In de gezellige binnentuin van de woonlocatie kunnen zij zich ontspannen. Ze genieten van de schommels, helpen bij het tuinonderhoud, en het verzorgen van kippen en konijnen.

Een aantal zanglustige bewoners vormen samen het koor “Tharah Zingt “. Hoogtepunten zijn de regelmatige uitvoeringen, vaak samen met andere koren uit de omgeving. Ook zijn in het verleden twee CD’s uitgebracht.