U bent hier:

Dagactiviteitencentrum de Linge-oever

Aan de rand van Geldermalsen, een rustig dorp langs de Linge, steken op een klein industrieterrein zo’n ruim dertig mensen met een verstandelijke beperking elke dag hun handen uit de mouwen op dagactiviteitencentrum De Linge-oever.

De deelnemers komen maximaal 36 uur in de week naar De Linge-oever. Elke dag begint met een dagopening. Tussendoor zijn er koffie- en theepauzes en lunchpauzes.

Afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen krijgt de cliënt activiteiten aangeboden die aansluiten bij zijn/ haar hulpvraag en interesse.

Naast reguliere dagbesteding is ook vakantieopvang mogelijk tijdens de schoolvakanties voor cliënten die het speciaal onderwijs bezoeken en die binnen de doelgroep van het DAC passen.

Er zijn vier activiteiten groepen. De Bakkerij, de Werkplaats, de Klusruimte en de Vlinderhof.

  • In de Bakkerij worden diverse producten gemaakt. Vooral de veelvuldig gebakken appeltaart is bekend in de omgeving;
  • In de Werkplaats wordt er door de cliënten vooral inpak en/ of eenvoudig montagewerk verricht. In deze groep is structuur en rust belangrijk voor alle cliënten;
  • De Klusruimte is een groep waar de cliënten graag meewerken aan bijvoorbeeld recycling van computers door middel van sloop- en stripwerk;
  • In de Vlinderhof komen deelnemers die nog wel graag meewerken, maar die vanwege leeftijd of andere hulpvragen niet meer het drukke programma aankunnen van de overige groepen.

Naast het dagelijkse werk wat moet gebeuren, is er ook ruimte voor vormings- en ontspanningsactiviteiten. Dit passen we zoveel mogelijk aan op de activiteitenplannen van de cliënten. Er is ook een groep cliënten die met ondersteuning van een extern begeleider werken in een bedrijf, een boerderij of een winkel. Dit noemen we begeleid werken.