U bent hier:

Rijssen - DAC de Molenhoek

In DAC De Molenhoek steken mensen met een verstandelijke handicap elke dag hun handen uit de mouwen. Het centrum is gelegen op bedrijventerrein Plaagslagen, met aan de achterzijde uitzicht op de weilanden en de Holterberg.

De deelnemers komen maximaal 36 uur in de week naar De Molenhoek. Elke dag begint met een dagopening en eindigt met een dagsluiting. Tussendoor zijn er koffie- en theepauzes, terwijl de deelnemers samen lunchen.De deelnemers gaan vervolgens aan de slag achter de receptiebalie of in de kantine van De Molenhoek, verrichten huishoudelijk werk, pakken in, doen licht montagewerk of werken in de bakkerij.

In deze bakkerij worden diverse producten gemaakt voor bedrijven in de omgeving of voor De Firma: de kopieer- en cadeauwinkel van De Molenhoek in het centrum van Rijssen. Hier wordt voor veel verenigingen, kerken, scholen en particulieren het drukwerk verzorgd.

Op de vormings- en ontspanningsdag wordt er door een aantal deelnemers onder begeleiding gezwommen,volgen de deelnemers (afhankelijk van hun activiteitenplan) reken-, taal- en computerles en doen zij activiteiten op het gebied van creativiteit en wereldoriëntatie.

Voor de deelnemers met een intensieve zorgbehoefte is er een speciale Intensieve begeleidingsgroep. De deelnemers doen hier allerlei activiteiten, zoals knutselen, wandelen, zwemmen, musiceren, bewegen en koken. Er is ook een snoezelruimte, een mooie badkamer en een fijn, grotendeels overdekt terras.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van DAC De Molenhoek.