Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding

U bent hier:

Wat is PPG?

PPG staat voor Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding. Siloah biedt met PPG een behandelvorm voor gezinnen door middel van concrete en tijdelijke hulp bij de opvoeding. Deze hulp vindt plaats bij u thuis. Samen met de gezinsbegeleider gaat u aan de slag met opvoedvragen over uw kind(eren) met een beperking of ontwikkelingsachterstand.

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of handicap vragen vaak speciale aandacht binnen het gezin. Ze reageren anders en ontwikkelen zich anders. Als ouders kunt u daarbij voor veel vragen komen te staan. Vragen die u soms onzeker maken. Siloah kan u waardevolle ondersteuning bieden door middel van PPG. Samen zoeken we naar mogelijkheden om u als ouder te versterken en moeilijke opvoedsituaties het hoofd te kunnen bieden. 

Lees meer over:

Opvoedingshulp

PPG is concrete en tijdelijke opvoedingshulp in de thuissituatie. Bij PPG zoeken we met de ouders praktisch naar mogelijkheden om problemen in de opvoeding het hoofd te kunnen bieden. De begeleiding richt zich op het hele gezin.

Voor wie is PPG bedoeld?

PPG is er voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Maar ook als het nog niet duidelijk is wat er met het kind aan de hand is kunnen ouders voor PPG in aanmerking komen.

Mijn kind is anders...

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of handicap vragen vaak speciale aandacht binnen het gezin. Ze reageren anders en ontwikkelen zich anders. Als ouders kunt u daarbij voor veel vragen komen te staan. Vragen die u soms onzeker maken. Siloah kan u waardevolle ondersteuning bieden met Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG).

Download onze folder

Bent u benieuwd naar onze folder? Download deze dan hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over PPG? Hebt u vragen over de indicatiestelling of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact ons op.  

PPG-coördinator Marijke Stip is bereikbaar via telefoonnummer 088 - 27 54 500 of per e-mail ppg@siloah.nl. Het kan ook via het contactformulier, de PPG- coördinator neemt dan contact met u op.