Over Sebanja

In woonlocatie Sebanja / De Harp wonen in totaal zeventien mensen met een verstandelijke beperking. Beide locaties zijn gelegen in een rustige nieuwbouwwijk. De kerk, winkels en tal van speelveldjes bevinden zich in de directe omgeving.

De twaalf cliënten van Sebanja wonen in twee groepen. In De Harp wonen vijf mannelijke cliënten. De indeling in groepen versterkt het persoonlijke en kleinschalige gevoel. Cliënten met een vergelijkbare zorgbehoefte wonen in één groep. Iedere bewoner heeft op zijn kamer een eigen keukenblok, zodat zij koffie kunnen zetten en visite ontvangen.

Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk: een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorziening in de directe omgeving. De oudere bewoners zijn niet meer buitenshuis actief. Elke bewoner heeft zijn vaste taken: aardappels schillen, tafel afruimen, wasmanden ophalen, prullenbak leegmaken, koffiezetten, etc. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor hobby’s en activiteiten, zoals zwemmen, fietsen, wandelen of een concert bezoeken. Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.