U bent hier:

Vrijwilligers zijn GOUD waard

AANBOD ACTIVITEITEN

Onze cliënten gaan door de week naar de verschillende dagbestedingen en werkplaatsen. Daarnaast blijft er voldoende vrije tijd over.

Omdat de interesses van onze cliënten zeer divers zijn is ons aanbod aan activiteiten ook zeer divers. De cliënten krijgen tijdens hun zorgplan bespreking met hun persoonlijk begeleider de mogelijkheid om aan te geven wat ze graag zouden willen doen in hun vrije tijd of wat ze graag willen leren. Wij proberen hier op in te spelen door hier begeleiding voor te zoeken. Ons huidige activiteiten aanbod waar we de hulp van vrijwilligers niet bij kunnen missen is als volgt:

 

Activiteit

Beschrijving

Fitnessen

Op maandagavond in de maanden september t/m mei met uitzondering van de schoolvakanties gaan wij onder begeleiding van CIOS studenten sporten in Goes. De vrijwilliger rijdt met ons en begeleidt ons tijdens het sporten.

Zwemmen

3x per maand gaan wij op dinsdagavond zwemmen. Dit doen we met de drie locaties tegelijk. Er gaan dan 2 medewerkers en 2 vrijwilligers mee. Zij rijden met ons en begeleiden ons tijdens het zwemmen. De vrijwilligers doen dit om beurten zodat ze gemiddeld 1x per maand aan de beurt zijn.

Gymmen

1x per maand gaan wij op dinsdagavond naar de sportzaal in ’s Gravenpolder. Dit doen we met de drie locaties tegelijk. Er gaan dan 2 medewerkers en 2 vrijwilligers mee. Zij begeleiden ons en doen sportieve activiteiten met ons. De vrijwilligers doen dit om beurten.

Wandelen/fietsen

Op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur gaan wij onder begeleiding van minimaal 2 vrijwilligers, wandelen of fietsen door ’s Gravenpolder. We genieten van de buitenlucht en ontspanning. De vrijwilligers doen dit om beurten zodat ze gemiddeld 1x per maand aan de beurt zijn.

Handwerken

1x per maand op donderdagavond komen er 2 vrijwilligers met ons handwerken. Zij verzinnen altijd weer leuke dingen waardoor we creatief bezig zijn met stof, wol, draad.

Lees club

1x per maand op donderdagavond komt er een vrijwilliger met ons lezen. We lezen samen uit eenvoudige boeken en bekijken platen. We zijn gezellig met elkaar bezig.

Activiteiten

1x per maand op donderdagavond komt er een vrijwilliger iets gezelligs met ons doen, wij mogen in overleg zelf beslissen wat we gaan doen. Spelletjes, dia’s kijken, zingen, bakken, etc.

Weeksluiting

Op vrijdagavond komt er een kerkenraadslid weeksluiting houden, tijdens deze avond is er een vrijwilliger aanwezig die alles klaar zet, de stoelen in een kring, voor de koffie/drinken zorgt en ons helpt met het opzoeken van de psalmen. De vrijwilligers doen dit om beurten zodat ze gemiddeld 1x in de 6 weken aan de beurt zijn.

Gezelligheid

Op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zaterdagavond komen er geregeld vrijwilligers iets leuks met ons doen. Bijvoorbeeld: iets bakken/koken, spelletjes doen, zingen, voorlezen, rondje rijden met de bus.

Koken

Er zijn verschillende cliënten die 1x per maand op hun eigen appartement koken met een vrijwilliger. Ze hebben dan een stukje 1 op 1 aandacht waar ze erg van genieten. Ze leren intussen allerlei vaardigheden en eten dan samen met de vrijwilliger. De vrijwilligers geven zelf aan wanneer ze kunnen.

Verjaardag menu

Als wij jarig zijn mogen we kiezen wat we willen eten met onze woongroep. De vragen dan een vrijwilliger die ons wilt helpen met het klaar maken van dit feestmenu. Dit is altijd erg gezellig en feestelijk.

Catechisatie

1x per maand hebben wij op zaterdagmiddag aangepaste catechisatie. Dit is in de zaal van de Elimkerk. De vrijwilligers gaan dan met ons mee, ze begeleiden ons onderweg naar de kerk en zitten bij ons tijdens de catechisatie les en begeleiden ons weer terug naar huis.

Aangepaste kerkdienst

Gemiddeld vier keer per jaar is er aangepaste kerkdienst binnen de Gereformeerde Gemeenten. Wij worden daar altijd voor uitgenodigd. De vrijwilligers die dan meegaan, rijden met ons en zitten bij ons in de kerk.

Zondagse diensten

Wij gaan op zondag 2x naar de Gereformeerde Gemeente te ’s Gravenpolder. Per dienst gaan er 2 vrijwilligers en 1 medewerker mee naar de kerk. Zij komen ons ophalen, zitten bij ons in de kerk en brengen ons weer thuis.

Persoonlijk

Verschillende cliënten genieten van persoonlijke aandacht en hebben dan ook persoonlijke vrijwilligers die bijvoorbeeld regelmatig om de koffie komen, helpen met het opruimen van de kamer, een rondje komen wandelen/fietsen of helpen met computer gebruik.

Gastgezinnen

Onze cliënten hebben 1 of meerdere gastgezinnen waar ze gemiddeld 1x per maand heen gaan. De dag en tijdstip wordt in overleg samengesteld. De cliënt geniet van het samenzijn en de contacten binnen het gezin.

Kortom:

Onze vrijwilligers zijn GOUD waard!