U bent hier:

Zaterdagopvang

Siloah Zeeland biedt op dit moment zaterdagopvang aan voor cliënten die nog thuis wonen vanaf 16 jaar in woonlocatie de Boog.

Op basis van een passende indicatie (pgb of CIZ-indicatie) wordt de 1x in de 2 weken de zaterdag samen met de cliënten zinvol ingevuld en wordt daarmee de thuissituatie ontlast.

Wilt u meer weten over wonen bij Siloah in Zeeland? Hebt u vragen over de indicatiestelling of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Dit kan via het contactformulier, telefonisch (088 - 2754598) of via e-mail (clientservicebureau@siloah.nl).  

Algemene Informatie zaterdagopvang

Wie komt er in aanmerking: 

Cliënten vanaf 16 jaar die thuiswonen en aangemeld zijn bij Siloah met PGB of CIZ-indicatie.

Wanneer is het zaterdagopvang: 

1x in de twee weken op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Werkwijze: 

De cliënt heeft een dossier/individueel begeleidingsplan. In het digitale cliëntendossier ECD van Siloah. De contactpersoon - zaterdagopvang maakt hiervoor een zorgplan met daarin doelen verwerkt waar de cliënt samen met de begeleider aan werkt. De begeleider rapporteert elke dag een stukje per cliënt zodat ouders dit ook terug kunnen lezen in het cliëntendossier. 

Globale dagindeling: 

10.00 uur         ontvangst met gesprekje hoe het gaat

10.15 uur        koffie drinken en dagplanning maken en bespreken

10.30 uur        taakverdeling voor de morgen maken; 's morgens oefenen we huishoudelijke taken zoals boodschappen doen, eten koken, bed op maken, stofzuigen, etc.

11.30 uur        we maken samen de maaltijd klaar

12.00 uur        gezamenlijk eten; de cliënten bidden/danken om beurten voor de maaltijd. We lezen samen uit de Bijbel, de cliënten die kunnen lezen, lezen mee. 

13.00 uur        taakverdeling maken voor de middag

13.30 uur        Een middag activiteit: ergens naar toe gaan, knutselen, bakken, etc. 

15.30 uur        koffie tijd

16.30 uur       de dag evalueren

17.00 uur      weer naar huis

Persoonlijke map:

Iedere cliënt ontvangt een persoonlijke map. het is de bedoeling dat deze map elke keer mee wordt genomen naar de Boog, zodat we hierin kunnen schrijven. De cliënten leren ook te evalueren op hun eigen handelen en gedrag, op zijn/haar niveau.

Afmelding:

Is de cliënt door ziekte of andere wettige redenen verhinderd dit dan graag z.s.m. door geven aan de begeleiding. Afmelding i.v.m. andere bezigheden uiterlijk 2 weken van te voren doorgeven. 

Wil je meer informatie: 

Neem vrijblijvend contact op met Wietske Looij en Judith de Korne

w.looij@siloah.nl / j.dekorne@siloah.nl 

tel: 0113-311253