Gezinshuis

Gezinshuis ’t Zwaluwnest biedt intramurale zorg in een kleinschalige, huiselijke setting. In dit huis vinden vier mensen met een verstandelijke beperking een warm thuis.

, Lieren

  • Mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

  • Kinderen, jongeren en jongvolwassenen

  • 't Zwaluwnest in Lieren

In het kort

In het kort

Een gezinshuis is een kleinschalige woonvorm waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. Deze vorm van wonen biedt kleinschaligheid en een beperkt aantal begeleiders. Bewoners krijgen 24/7 toezicht en zorg en zijn onderdeel van de lokale samenleving rond het huis. In huis zijn ze deel van het ‘gezin’, draaien mee in het dagelijkse leven en hebben een waardevolle daginvulling. Denk bijvoorbeeld aan een vorm van dagbesteding, school of vrije tijdbesteding.

Bijna net als thuis

Bijna net als thuis

Een gezinshuis benadert de leefsituatie in een alledaags gezin. Er is stabiliteit, geborgenheid en dit is positief voor de ontwikkeling van de bewoners. Tegelijk is er dag en nacht zorg en begeleiding van betrokken gezinshuisouders. Zij stellen de bewoners en hun zorgvragen en behoeften centraal. Tegelijk houden zij via korte lijnen contact met de ouders en familie van bewoners. De zorg en begeleiding in Gezinshuis ’t Zwaluwnest is in handen van Maarten en Elsbeth van Leersum. Maarten is opgeleid als Persoonlijk Begeleider, Elsbeth volgde de opleiding tot verpleegkundige.

 

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanvragen van zorg en wat daarbij komt kijken? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina.

Uw zorgvraag

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Gezinshuis of gaat u graag met iemand in gesprek over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!