Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding

Siloah biedt met Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) een behandelvorm voor gezinnen door middel van concrete en tijdelijke hulp bij de opvoeding.

en Locatie onafhankelijk

 • Gezinnen

 • Geen specifieke leeftijd

 • In de thuissituatie van een cliënt

In het kort

In het kort

PPG staat voor Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding. Siloah biedt met PPG een behandelvorm voor gezinnen door middel van concrete en tijdelijke hulp bij de opvoeding. Deze hulp vindt plaats bij u thuis. Samen met de gezinsbegeleider gaat u aan de slag met opvoedvragen over uw kind(eren) met een beperking of ontwikkelingsachterstand.

Ondersteuning

Ondersteuning

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of handicap vragen vaak speciale aandacht binnen het gezin. Ze reageren anders en ontwikkelen zich anders. Als ouders kunt u daarbij voor veel vragen komen te staan. Vragen die u soms onzeker maken. Siloah kan u waardevolle ondersteuning bieden door middel van PPG. Samen zoeken we naar mogelijkheden om u als ouder te versterken en moeilijke opvoedsituaties het hoofd te kunnen bieden.

Voor wie is PPG?

Voor wie is PPG?

PPG is er voor ouders van kinderen met een (verstandelijke) beperking of ontwikkelingsachterstand. Maar ook als het voor u nog niet duidelijk is wat er met uw kind aan de hand is kunt u voor PPG in aanmerking komen. Bij vroeghulp (een speciale vorm van PPG) gaat het om hulp aan kinderen in de periode vóór  ze naar school of een dagverblijf gaan.

PPG is voor alle ouders die tegen knelpunten aanlopen in de opvoeding van hun kind met een beperking. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

 • Uw kind eet slecht
 • Uw kind slaapt slecht
 • Uw kind wordt niet zindelijk
 • Uw kind loopt achter in de ontwikkeling
 • Uw kind is vaak boos
 • Uw kind is erg bang
 • Uw kind vindt samenspelen moeilijk
 • Uw kind luistert slecht

Zo zijn er nog veel meer zaken waar u als ouder mee kunt worstelen en waarbij we samen aan verbetering kunnen werken.

Hoe werkt PPG?

Hoe werkt PPG?

PPG begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek bij u thuis maken u en uw gezin kennis met de gezinsbegeleider en krijgt u verdere uitleg over de werkwijze van PPG.

Meer over de werkwijze

Ervaringen uit de praktijk

Ervaringen uit de praktijk

“PPG is er niet omdat je gefaald hebt”

Je bent vader van drie autisten en je echtgenote is dat ook. Nou, dat is dan best heftig zult u denken. Maar het zit hem niet in het aantal autisten, een enkele autist kan de boel ook al behoorlijk op…

Lees het volledige verhaal

“Begeleiding in een veilige omgeving”

Sinds Marianne ongeveer twee jaar is, hebben we PPG voor haar van Siloah. Marianne heeft het Syndroom van Down. We hebben ong. twee jaar PPG gehad. Het fijne aan PPG vinden we, dat het thuis kan, in…

“Dankzij PPG mag het nu zo goed gaan!”

Vanaf het moment dat Sebastian geboren is, wilden wij alles doen wat in ons vermogen lag om hem met zorg en liefde te omringen, maar ook om hem in zijn ontwikkeling te stimuleren. Maar als je zo’n…

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanvragen van zorg en wat daarbij komt kijken? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina.

Uw zorgvraag

Meer weten?

Wilt u meer weten over Praktisch pedagogische gezinsbegeleiding of gaat u graag met iemand in gesprek over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!