Sinds Marianne ongeveer twee jaar is, hebben we PPG voor haar van Siloah. Marianne heeft het Syndroom van Down. We hebben ong. twee jaar PPG gehad.

Het fijne aan PPG vinden we, dat het thuis kan, in de eigen, veilige omgeving. Ons dochtertje voelt zich daar het meest op haar gemak, en kan zo ook het beste laten zien, wat ze kan. Vooral voor jonge kinderen is dat belangrijk. Verder is het prettig dat één van de ouders erbij is, en zo kan zien wat het kind kan en hoe je zelf met je eigen kind daarna verder kan gaan in de oefeningen.

Meestal kwam de begeleidster rond de koffie. Marianne werd helemaal enthousiast als ze haar met de grote tas vol spelletjes binnen zag stappen. Bij de koffie bespraken we hoe het ging met Marianne en tegen welke problemen we aanliepen. Deze momenten stimuleerden ons, om hulpvragen te blijven formuleren. Er werd op een prettige manier meegedacht, zodat we ons niet alleen voelden staan in de opvoeding van Marianne. Na de koffie gingen we aan de slag met het ontwikkelingsmateriaal. We werkten met het boek: ‘kleine stapjes’. Doelen waar we aan werkten waren bijvoorbeeld: stapelen, vormen herkennen, leren kralen rijgen, puzzelen. Zo heeft Marianne heel veel geleerd in de afgelopen periode en we zijn nog altijd blij dat we deze hulp gekregen hebben. We kunnen het iedereen van harte aanraden.