Interview met cliënten Mathilda en Jolanda over hun nieuwe woonlocatie

Benieuwd hoe het wordt!

In 2017 opent Siloah een tijdelijke woonlocatie in Geldermalsen: Gerdina’s Hof, gelegen aan de gelijknamige straat. De directe omgeving heeft veel weg van een industrieterrein maar dat geeft niet. Het is immers voor een korte periode, maar uiteindelijk zullen de bewoners er toch zo’n zes jaar wonen. In het najaar van 2021 is de eerste paal geslagen voor hun nieuwe thuis en ze kijken reikhalzend uit naar de verhuizing!

Bewoners Mathilda van der Ham (Gerdina’s Hof) en Jolanda Vroegh (De Rietfluit) volgen de bouw op de voet. Regelmatig nemen ze poolshoogte op de bouwplaats en Mathilda vergeet niet om met haar mobiel foto’s te maken van de vorderingen. Haar telefoon wordt steeds voller. “Kijk”, zegt ze, “dit was toen het hek krom stond door de wind.” Vervolgens toont ze een foto van zichzelf als bestuurder van een grote graafmachine. “Ik moet ook maar eens foto’s maken”, vult Jolanda aan. “Zal ik je ze dan laten zien?”

En weet je wat zo leuk is? Alles is er nieuw, een nieuwe slaapkamer, een nieuwe douche…”

Beide dames kunnen niet wachten tot de nieuwbouw, gelegen nabij NS-station Geldermalsen, de deuren opent. “Mijn kamer wordt groter”, vertelt Jolanda met overtuiging, “en weet je wat zo leuk is? Alles is er nieuw, een nieuwe slaapkamer, een nieuwe douche…” Naar verwachting wordt het pand, bestaande uit vier verdiepingen, begin 2023 opgeleverd en kan de verhuizing beginnen. “Ik zou wel een bad op mijn kamer willen”, deelt Mathilda nog een wens. Er komt wél een bad waar iedereen gebruik van kan maken. Jolanda: ”En we krijgen een douche op onze eigen kamer, hier moeten we er nog samen mee doen.”

Aandachtig bekijken Mathilde (rechts) en Jolanda de plaatjes en plattegronden van hun toekomstige woning.

Hoe gaat het heten?
Dan werpt Jolanda opeens een vraag op tafel: hoe gaat de nieuwe Siloah-locatie eigenlijk heten? Begeleider Elize van Gerdina’s Hof moet het antwoord schuldig blijven, maar geen nood, Mathilda en Jolanda zijn in een creatieve bui en beginnen namen te verzinnen. “Geef je pen eens”, vraagt Jolanda aan de journalist van dit artikel. Letter voor letter schrijft ze haar voorstel voor een naam: de Tulp. “Een roze, dat is een mooie kleur.” Mathilda zit intussen in gedachten verzonken en broedt ook op een naam. Geldermalsen is West-Betuwe en dat is een streek van fruitbomen. Ook zij schrijft haar suggestie op: het Bloesemhuis!

Ik wil wel op zolder slapen, lekker hoog. En dan met een jacuzzi met bobbelend water.”

Shoppen
Elders in Gerdina’s Hof hangen plaatjes en plattegronden van de nieuwe woonlocatie aan de muur en Mathilda en Jolanda laten ze met veel plezier zien. “Ik wil wel op de zolder slapen, lekker hoog. En dan met een jacuzzi met bobbelend water”, zegt Jolanda, wijzend op de hoogste verdieping van het grote complex. Daar is net als op de tweede en derde etage een mooi groot balkon. “Ik wil ook wel bovenin, op de tweede of derde verdieping”, deelt Mathilda haar woonwensen alvast. “En dan gaan we vooraf shoppen bij IKEA voor nieuwe meubels. Ik heb er zo’n zin in om te wonen en er komen ook nog nieuwe bewoners bij.”

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw in Geldermalsen? Bekijk dan de website over de nieuwbouw. Hier worden regelmatig nieuwsbrieven en foto’s gedeeld over de voortgang.

Bekijk de website