Trots op mijn job – Janet de Jong werkt in het Atelier in Bodegraven

”Mensen groeten me als ik binnenkom”

Ruim 29 jaar werkt Janet de Jong (58), bewoonster van Siloah locatie Sebanja in Capelle aan de IJssel, bij Promen. Een bedrijf dat mensen coacht en begeleidt op de arbeidsmarkt. Ze pakt er een ontelbaar aantal kaarten en stickers in. Een tijdje geleden raakt ze door gezondheidsklachten uitgeschakeld en komt Janet thuis te zitten. Nu woont ze al 31 jaar, vanaf de opening, met veel plezier in Sebanja, maar ze mist het werken en de collega’s. “Hele dagen in Sebanja zitten is niks aan, de muren kwamen op mij af.”

Hele dagen in Sebanja zitten is niks aan, de muren kwamen op mij af.

Gelukkig vindt ze al snel een nieuwe baan, bij het Atelier in Bodegraven. Drie dagen per week reist ze met de bus naar haar nieuwe werkplek. “Het Atelier is een ruimte achter het winkeltje. Hier maken we allemaal spulletjes zoals armbanden, kettingen, handdoeken en knutselspulletjes. Dat is hartstikke leuk werk”, vertelt Janet enthousiast. Wat het werk extra leuk maakt: ze mag zelf verzinnen wat voor armbandje ze maakt.

Het belangrijkste aan haar baan in Bodegraven? “Ik vind het iedere keer weer leuk om iedereen te zien. Mensen groeten me al als ik binnenkom, dat is fijn.”