Trots op mijn job – Johan van Laar werkt op de boerderij in Waarder

”Als je maar goed zaagt”

“Ik was aan het voetballen met Tony en Jesse”, zegt Johan van Laar. De bewoner van De Rank 2, Siloah Bodegraven, is aan het werk op de boerderij De Joostenshof in Waarder en heeft even pauze. Die is dik verdiend, want Johan werkt hier vijf dagen per week en begint iedere dag om half tien. Op de boerderij helpt Johan met de verzorging van schapen, geiten en kippen. “Maar de schapen nu niet, die zijn weg, ze krijgen lammetjes.” Het leukste werk vindt hij hout zagen, met deze klus maakt Johan hout voor kachels. Of hij daar geen vermoeide armen van krijgt? “Dat valt wel mee hoor, als je maar goed zaagt.”

Mensen helpen, dat vind ik het leukst om te doen.

Als Johan thuiskomt neemt hij graag de tijd voor zijn hobby: het luisteren naar koormuziek, vooral van mannenkoren. We spreken hem in de week voor Pasen en nu zijn het vooral paasliederen die hij beluistert. Tenminste, dat wil hij graag maar… “mijn radio is kapot.”

Hoe leuk het werk op de boerderij ook is, Johan heeft met het oog op de toekomst nog wel een wens. “In een hotel werken. Daar kan je mensen helpen en ze koffie en eten geven. Mensen helpen, dat vind ik het leukst om te doen”, vertelt Johan, die ook nog een nieuwtje heeft: “Ik ben oom geworden, mijn broer heeft een zoontje, Floris. Ik ben er vrijdag geweest, het is zo’n lief kindje en wel zes pond.”