Woongroep ‘De Moerbei’ voor onze ouder wordende cliënt

Vandaag, 1 februari, start onze nieuwe woongroep ‘de Moerbei’. Een nieuwe groep, een nieuwe naam. Een betekenisvolle naam. ‘De Moerbei’ wordt namelijk ook wel ‘late bes’ genoemd; dit vanwege het feit dat deze boom laat in het blad komt. Ook heeft de Moerbei goed doorwortelbare, kalkhoudende grond en een zonnige plaats nodig. Dit alles wijst naar onze ‘ouder wordende bewoners’ die in de loop der jaren steeds meer behoefte hebben gekregen aan een rustige plek om te wonen, in nabijheid van de begeleiders en het sociale netwerk.

Na een intensieve periode van voorbereidingen is er per 1 februari 2023 een geclusterde groep binnen woonlocatie Tharah. Deze start klein, met 3 bewoners. In de komende jaren hopen we deze groep verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Dank aan degenen die de start van de woongroep mede mogelijk hebben gemaakt! We denken hierbij aan de vertegenwoordigers van onze bewoners, de medewerkers en het management. Heenwijzend naar psalm 84: ‘… in het moerbeidal, Gij zijt hun bron…’