Wat bieden wij?

Naast het bedienen in De Theetuin hebben we het ook druk met andere dingen. Zo moet de tuin en het terrein netjes onderhouden worden en zorgen voor de dieren. Ook maken we producten van hout en doen we arbeidsmatig werk voor de Kiela in Driebruggen.

Moestuin

Aan het einde van ons perceel ligt een grote moestuin. Hierin verbouwen we ieder jaar verse groenten en fruit. In het voorjaar wordt de grond gefreesd, waarna wij zelf de grond klaarmaken voor een nieuw seizoen. Vroeg in het voorjaar beginnen we al met het verbouwen van een aantal gewassen in onze kas, tomaten bijvoorbeeld. Later in het jaar, als de temperatuur buiten weer wat warmer geworden is, planten wij onze bonen, uien, courgettes en andere groenten. We zijn iedere dag in de tuin te vinden om al deze mooie gewassen te verzorgen en het onkruid weg te halen. Verder hebben we ook een boomgaard waarin verschillende appels en peren groeien. Die kunnen we weer goed gebruiken om te verkopen of om er heerlijke appelmoes van te maken. Onze cliënten genieten van het werken in de moestuin en de boomgaard. Het is ieder jaar weer erg leuk om de eigen verbouwde groenten te oogsten. Naast al het onderhoud verwerken we oogst van de tuin. Zo malen we bonen, maken we heerlijke jam en appelmoes en maken we courgette in. U kunt in de oogsttijd de verschillende producten bij ons kopen, allemaal vers van het land.

Houtbewerking

Vooral in de wintermaanden zijn we bezig met houtbewerking. Zo zagen we bijvoorbeeld haardhout, maar we maken ook mooie producten die verkocht kunnen worden. De opbrengst is geheel voor Siloah, omdat we de producten maken van kaasplanken die we van een kaashandel in Bodegraven krijgen. Van de planken maken wij bijvoorbeeld broodplanken, plantenbakjes of leuke cadeautjes voor moederdag. De cliënten vinden het erg leuk om met gereedschap als boormachines of schuurmachines te werken. Wij werken ook op bestelling. Interesse? Neem dan contact met ons op via 0348-501101.

Arbeidsmatig werk

Al heel wat jaren werken we voor Kiela, een leverancier en fabrikant van verschillende producten die gebruikt worden in het bedrijfsleven. Van Kiela krijgen wij dozen met losse onderdelen die onze cliënten in elkaar zetten. Zo zetten wij wieltjes in elkaar, sorteren onderdelen, zoeken we de juiste onderdelen bij elkaar en monteren die. Een aantal cliënten haalt hier veel voldoening uit en kan dit erg goed, zij zouden dit wel de hele dag willen doen.

Dierenverzoring

Tijdens de verbouwing zijn onze dieren ergens anders ondergebracht, twee geiten konden nog blijven. Ondertussen hebben we weer konijnen en is het de bedoeling dat er nog kippen en schapen komen. Voor alle dieren is tijdens de verbouwing een mooi hok gemaakt. De cliënten vinden het enorm leuk om voor deze dieren te zorgen en geven ze veel aandacht. In het voorjaar krijgen de geiten meestal jongen, dat is ieder jaar een feestje!