Over De Rondas

Er wonen verschillende cliënten in maatwoningen in dezelfde straat als de woongroep en zijn er nog een aantal woningen elders in het dorp. Zij worden sterk gestimuleerd in zelfstandigheid en zelfredzaamheid en ontvangen zorg op maat in de vorm van begeleid wonen, Wlz of MPT. Dit staat duidelijk omschreven in de begeleidingsplannen. De bewoners hebben grote invloed op de invulling van hun programma. De begeleiding is erop gericht om hen te ondersteunen en tactvol bij te sturen waar nodig. Wie zin heeft gaat mee naar een zangavond, wandelen op het strand of de boulevard, fietsen of winkelen. In dit Zeeuwse landschap hoeven de bewoners niet ver van huis om te genieten van de natuur. Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.

Overdag gaan alle cliënten naar hun werk, een dagactiviteitencentrum of sociale werkvoorziening in de directe omgeving. De oudere cliënten nemen deel aan de interne dagactiviteiten op de Rotssteen.

Naast de integratie in het dorp en de kerkelijke gemeente, is er een vriendschappelijke band tussen de bewoners onderling van de verschillende woningen en locaties.

Logeren
Er zijn enkele logeerplekken beschikbaar. Dit kan gebruikt worden om mensen toe te laten groeien naar het zelfstandig wonen.