Jezelf ontwikkelen bij Siloah

Hij volgde een opleiding tot Zorgboer, maar werkt inmiddels al zes jaar met veel plezier als coördinator Zorg bij Siloah in Bodegraven. Wilco Offermans (24) is op zoek naar nieuwe collega’s. „Ook als schoolverlater ben je van harte welkom om bij ons aan de slag te gaan.”

Na zijn opleiding tot Zorgboer kwam Wilco via via bij Siloah terecht. Daar werkt hij met cliënten met een verstandelijke beperking. „De bewoners hebben een emotionele leeftijd van een half tot anderhalf jaar. De jongste cliënt is achttien, de oudste 73 jaar oud.” Wilco werkt bij het cluster intensieve begeleiding. Zijn cliënten hebben vaak gedragsproblemen, zoals agressie. „Het is een uitdaging om hen te begeleiden, je moet er stevig voor in je schoenen staan. Maar het is ook ontzettend mooi werk.”

Wilco werkt in een team van zo’n twintig personen. „Tijdens een dagdienst haal ik om zeven uur ‘s ochtends de cliënten uit bed om vervolgens gezamenlijk te ontbijten. Na het ontbijt gaan we naar de dagbesteding. Voor mijn woning is dat onder andere de dierengroep. Vanuit mijn studieachtergrond heb ik een groep gerealiseerd met schapen, kippen, konijnen en cavia’s. De cliënten kunnen deze dieren verzorgen en de hokken verschonen. Andere cliëntgroepen gaan weer naar andere dagbestedingen. Bij Siloah hebben we bijvoorbeeld een bakkerij, wasserij, drukkerij, een houtzagerij en een onderhoudsdienst.” Rond twaalf uur gaat Wilco met zijn cliënten lunchen, om vervolgens nog tot half vier aan het werk te gaan. Daarna is het tijd voor koffie. Nadat de cliënten  weer bij de woning zijn gebracht zit Wilco’s werkdag erop.

Wilco is enthousiast over zijn baan bij Siloah. „Er is hier veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort ga ik beginnen aan een studie Bedrijfskunde, waardoor ik meer doorgroeimogelijkheden krijg binnen de organisatie. Verder zit ik in de 0ndernemingsraad en ben ik weerbaarheidstrainer.Het begeleiden van de cliënten geeft veel voldoening en het zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen.”

Siloah is op zoek naar nieuwe collega’s. „Ben je schoolverlater? Solliciteer dan bij Siloah! Juist mensen die met de nieuwste kennis van school komen zijn van harte welkom!”