Over Tharah

In Barneveld, het kippendorp op de Veluwe, staat Tharah. In deze locatie van Siloah geven we zorg aan ongeveer 60 cliënten. Hier bieden wij mensen met een beperking de zorg die ze vragen. Met een enthousiast team van medewerkers geven we hier dagelijks invulling aan. Op de manier die bij de identiteit van Siloah past.

Tharah is onderverdeeld in twee delen.

  1. Tharah 1: dit is het gedeelte van Tharah dat gehuisvest is op de 2e en 3e verdieping van naastgelegen locatie Elim. Op deze locatie wonen bewoners met een matig tot licht verstandelijke beperking.
  2. Tharah 2: dit is het gedeelte van Tharah dat gehuisvest is in de nieuwbouw. Op deze locatie wonen bewoners met een matig tot zware verstandelijke beperking.

Binnen Tharah is een zelfstandig team van medewerkers actief. Tharah is een werkplek waar medewerkers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Ook bieden we op Tharah begeleiding aan stagiaires en leerlingen.

De locatie maakt deel uit van een werkgebied dat aangestuurd wordt door een Manager Zorg. Locatie Tharah is sterk in dienstverlening, gastvrijheid en creativiteit. Op iedere vraag vinden we een antwoord. Tharah blinkt uit in een klimaat waar openheid en een positieve sfeer centraal staan. Locatie Tharah zoekt de samenwerking op met organisaties in de omgeving. Dit maakt de locatie deskundig en zichtbaar.

Locatie Tharah werkt veel samen met verpleeghuis Elim op het gebied van de ouder wordende cliënt en scholing. Daarnaast maakt Tharah gebruik van diverse multidisciplinaire expertises, zoals gedragsdeskundige, muziektherapeut, fysiotherapeut, logopediste, huisarts, AVG-arts en orthopedagoog. Dit maakt de locatie deskundig en zichtbaar.

De naam Tharah
Onze locatie in Barneveld heeft de naam Tharah gekregen en deze is niet ‘zomaar’ gekozen. Degene die de naam bedacht heeft: ‘’Ik vond een nieuwe naam die in de Bijbel terug te vinden is het meest passend. De naam Tharah is terug te vinden in Numeri 33 vers 27 en 28. Tharah betekent ‘tijdgunning, ademhaling en verkwikking’. De zeven woongroepen en drie dagbestedingsgroepen hebben mooie namen uit de natuur die hierbij passen. Ook ligt locatie Tharah op een fijne plaats met mooie natuur. Verder ziet de naam ook op wat wij de bewoners en logees willen bieden: een plaats die ze als ‘thuis’ mogen ervaren. Tijdgunning, ademhaling, verkwikking horen bij een thuis voor onze doelgroep.’’

Palliatieve zorg
Siloah (gebied Midden) is aangesloten bij Palliatieve Zorg regio Gelderse Vallei. We willen goede palliatieve zorg bieden. Hiervoor zullen we kennis vergaren middels de netwerken en de daarbij behorende opleidingen en scholingen. Zie ook deze website: Netwerk PZ regio Gelderse Vallei (palliaweb.nl)

Fysio Barneveld
Tharah werkt samen met Fysio Barneveld. Fysio Barneveld is een een vakkundige en laagdrempelige praktijk bestaande uit gezellige, vakkundige en professionele fysiotherapeuten die met aandacht en enthousiasme met klanten aan de slag gaan om hen zo optimaal mogelijk te helpen en te begeleiden.
Een praktijk waar de klant centraal staat en indien nodig wordt begeleid met behulp van meerdere disciplines. Hierdoor ontstaat er een totaalpakket waarbij er aandacht is voor zowel lichaam als geest. De klant heeft de regie in eigen handen voor een gezonde leefstijl en mocht dit niet lukken dan zijn wij er om de klant te ondersteunen dat weer voor elkaar te krijgen.
Door meerdere disciplines onder één dak te hebben, ontstaan er kortere lijnen waardoor snel en accuraat gehandeld en behandeld kan worden. De therapeuten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volgen her- en bijscholingen, om de klant zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en begeleiden. Doordat wij geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, is er geen wachtlijst! Wij zijn alle avonden open en indien nodig komen wij bij de klant aan huis.